Kralja Zvonimira 85, Split, Croatia +385 98 659 496 booking@privatevillasofcroatia.com Open 24/7

Opći uvjeti poslovanja

1. Općenito

Naš brand Privatne vile u Hrvatskoj i naša web stranica www.privatevillasofcroatia.com su vlasništvo registrirane hrvatske turističke agencije Privatni odmor d.o.o., Split – Kralja Zvonimira 85, Hrvatska, OIB: 33847318409, ID kod: HR-AB-21-060374234. Agencija nastupa kao posrednik između gosta i vlasnika nekretnine za odmor. Putem naše web stranice www.privatevillasofcroatia.com pružamo usluge smještaja i ostale usluge prema informacijama koje su navedene za svaku nekretninu i uslugu na ovoj web stranici. Preporučljivo je da pažljivo pročitate sve informacije na našoj web stranici i provjerite sve detalje koji su vam potvrđeni u trenutku kada ste izvršili rezervaciju, jer te informacije čine osnovu Vašeg ugovora s nama. U trenutku kada rezervirate smještaj ili bilo koju drugu uslugu s naše stranice, ulazite u pravni odnos sa našom agencijom i smatra se da prihvaćate sve navedene opće uvjete i odredbe.

2. Rezervacija & plaćanje

Za sve smještajne jedinice ili usluge navedene na našoj web stranici možete poslati online upit putem našeg kontakt obrasca, na način da nam pošaljete upit putem e-pošte direktno na našu adresu e-pošte: booking@privatevillasofcroatia.com, kontaktirajući nas putem našeg mobilnog telefona +38598659496 ili putem naših partnerskih agencija koje oglašavaju naše usluge.

Nakon što primimo Vaš upit, poslat ćemo Vam cijene, dostupnost objekta / usluge za koji ste upitali, te sve detalje i uvjete potencijalne rezervacije putem naše e-pošte. Rezervacija se smatra valjanom nakon što primimo uplatu avansa koji će biti naveden i definiran na predračunu koji će Vam biti poslan nakon što potvrdite rezervaciju. Ako uplata nije zaprimljena u roku od 3 radna dana, smatrat ćemo da ste otkazali zahtjev za rezervaciju. Preporučuje se da nam pošaljete potvrdu o plaćanju u roku od 24 sata od izvršenja uplate. Nakon što je uplata avansa zaprimljena na račun naše agencije, poslat ćemo Vam vaučer sa svim detaljima Vaše rezervacije što će se smatrati formalnom potvrdom rezervacije. Ostatak iznosa za rezervaciju treba platiti u skladu s podacima navedenim u Vašem vaučeru, unutar vremenskog roka navedenog u vaučeru. Ako ostatak iznosa nije isplaćen u ugovorenom roku, naša agencija ima pravo otkazati Vašu rezervaciju. Naša agencija će iskoristiti uplaćeni avans kao naknadu za otkazivanje i za pokrivanje eventualnih troškova.

Potvrda rezervacije smatra se važećom nakon primitka uplate u iznosu od 50% od ukupnog iznosa rezervacije, uz uplatu ostatka iznosa sukladno uvjetima dostavljenima klijentu u ugovoru i vaučeru.

Depozit za potvrdu rezervacije je nepovratan ukoliko gost izvrši otkazivanje rezervacije nakon uplate ili bilo kada do datuma dolaska u smještaj.

Ostatak uplaćenog iznosa do punog iznosa rezervacije je nepovratan u slučaju otkaza rezervacije unutar 60 dana do dana dolaska u smještaj. Ovisno o općim uvjetima vlasnika smještajne jedinice, ostatak iznosa može u nekim slučajevima i rokovima biti povratan. To će također bit navedeno u ugovoru.

Vaučer se smatra obvezujućim ugovorom između gosta, vlasnika smještajne jedinice / pružatelja usluga i agencije. U slučaju bilo kakvih sporova primjenjuju se samo hrvatski zakoni u nadležnosti suda u Splitu.

Obvezni ste dati informacije o broju osoba koje dolaze u smještajnu jedinicu ili koje će koristiti usluge naše agencije. Ovaj će broj biti naveden i potvrđen u vaučeru. U slučaju da broj osoba koje dolaze u smještajnu jedinicu premašuje broj osoba navedenih u vaučeru, pružatelj usluga ima pravo odbiti pružanje usluge zbog nenajavljenih gostiju ili zbog nemogućnosti pružanja smještaja svim gostima.

Naša agencija će pružiti usluge u skladu sa informacijama koje su navedene na našoj web stranici i u skladu sa informacijama koje je naša agencija razmjenjivala s Vama tijekom upita i rezervacije, izuzev nepredviđenih situacija, bolesti ili smrti vlasnika smještaja, domaćina ili članova njihovih obitelji; izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti ili ukloniti kao što su prirodne katastrofe (potresi, poplave, požari, suše itd.), ratovi, štrajkovi, teroristička djela i ograničenja države (mobilizacija, zabrana napuštanja zemlje itd.).

Plaćanje rezervacije možete izvršiti putem bankovnog transfera na žiro račun naše agencije. Poslat ćemo Vam predračun s brojem našeg žiro računa, uključujući sve pravne informacije tvrtke (turistička agencija Privatni odmor d.o.o. – vlasnik branda Privatne vile u Hrvatskoj).

Naša agencija Privatni odmor d.o.o. (vlasnik branda Privatne vile u Hrvatskoj) savjetuje kupnju osiguranja od otkaza putovanja u državi gosta, za što se obvezuje dostaviti sve potrebne dokumente i informacije koje su potrebne za isto, kako bi se maksimalno smanjio rizik za gosta.

3. Cijene

Cijene smještajnih jedinica i usluga navede na našoj web stranici temelje se na cijenama koje su nam poznate u vrijeme objavljivanja. Ove se cijene mogu promijeniti u bilo kojem trenutku i ukoliko se to dogodi, odmah ćemo vas obavijestiti o tome.
Informacije i cijene prikazane na ovoj stranici ažuriraju se s vremena na vrijeme i stoga postoji mogućnost da se promijene do trenutka kada se odlučite rezervirati smještaj ili bilo koje druge usluge koje pružamo. Iako poduzimamo sve kako bi se osigurala točnost svih informacija i cijena, nažalost se pogreške ponekad događaju. Zato morate biti sigurni da ste provjerili sve pojedinosti o odabranom smještaju ili bilo kojoj drugoj usluzi (uključujući i cijenu) u vrijeme rezervacije.

4. Obveze agencije

Privatne vile u Hrvatskoj (brend agencije Privatni odmor d.o.o.) odgovorna je za pružanje usluga navedenih na web stranici i na Vašem vaučeru. Agencija radi u najboljem interesu gosta / klijenta i ispunit će sve gore navedene i opisane obveze, osim u izvanrednim okolnostima na koje agencija nema nikakvog utjecaja ili koje nastaju kao posljedica više sile.

5. Obveze gosta / klijenta

Gosti / klijenti imaju sljedeće odgovornosti:
– Pružiti sve relevantne informacije našoj agenciji vezane za Vašu grupu; navesti koliko ljudi dolazi i koristi uslugu, njihova imena i bilo koji drugi posebni zahtjev ako postoji, prije nego što potvrdite rezervaciju s nama.
– Pridržavati se carinskih, deviznih propisa i zakona Republike Hrvatske.
– Poštovati kućni red iznajmljenog smještaja, osobito one odredbe koje se odnose na vrijeme prijave, odjave i ograničenja buke u smještaju. U slučaju da se gost ne pridržava tih propisa, vlasnik smještaja može u svako doba zatražiti od gosta da napusti prostor.
-Usluga je rezervirana isključivo za osobu i prateće osobe navedene na Vašem vaučeru, te nijednoj drugoj osobi nije dopušteno boraviti u smještaju, te je zabranjeno pozivanje drugih osoba u svrhu organiziranja događaja poput zabava, proslava ili drugih velikih okupljanja, osim ako to nije dogovoreno s nama u pisanom obliku i u slučaju da je izvršena odgovarajuća uplata (ako je primjenjivo).
– Vi i svi članovi Vaše grupe također se obvezujete da ne upotrebljavate smještajnu jedinicu za bilo kakvu ilegalnu ili komercijalnu svrhu, uključujući iznajmljivanje drugima ili dopuštanje drugim osobama da borave u smještajnoj jedinici na bilo koji drugi način, ako ih nismo prethodno naveli na vaučeru.
-Po dolasku u smještajnu jedinicu, predočite vaučer domaćinu kao dokaz Vaše rezervacije. Obvezni ste predati dokumente potrebne za upis u Turističkoj ured (kao što su osobne iskaznice ili putovnice) vlasniku smještaja / domaćinu, odmah po dolasku.
– Kućni ljubimci dopušteni su samo u nekim objektima, stoga provjerite prije potvrde rezervacije da li smještajni objekt prihvaća kućne ljubimce i jesu li su mogući dodatni troškovi.
– Kod nekih smještajnih objekata ne naplaćuju se nikakve dodatne naknade, dok kod nekih postoje dodatni troškovi za različite usluge, kao što su završno čišćenje, boravišna pristojba itd. Molimo da provjerite sa djelatnicima naše agencije prije nego potvrdite rezervaciju.
– U slučaju nepridržavanja ovih obveza gost / klijent je dužan platiti sve troškove i smatrat će se odgovornim za eventualnu štetu. Potvrdom rezervacije, gost se slaže da će, u slučaju bilo kakve štete, on ili ona platiti za štetu pružatelju usluga.

6. Polog za štetu

Informacije o pologu za štetu koji svaka smještajna jedinica zahtjeva su navedene na našoj web stranici, među ostalim podacima navedenim za smještajnu jedinicu ili će Vam biti pružene tijekom naše komunikacije putem e-pošte i u konačnici napisane na Vašem vaučeru. Ovaj polog treba dati vlasniku smještaja / domaćinu na dolasku, najčešće u gotovini, u nekim smještajima se prihvaćaju i kreditne kartice ili u nekim slučajevima treba platiti unaprijed, prije vašeg dolaska.
Polog za štetu pokriva svaku štetu nanesenu smještajnoj jedinici. Svi gosti u smještajnoj jedinici su odgovorni za bilo kakvu štetu nanesenu smještajnoj jedinici, njenom sadržaju i opremi, osoblju i trećim osobama tijekom boravka. Gosti su dužni pokriti cijeli iznos štete, koji će odrediti vlasnik / domaćin smještajne jedinice. Iznos naknade oduzet će se od pologa. Ako je iznos štete iznosi više od iznosa pologa, gost je dužan nadoknaditi vlasniku / domaćinu smještajne jedinice kompletnu naknadu za nastalu štetu.
Pri odlasku, smještaj je potrebno ostaviti u primjereno čistom i urednom stanju kako bi se mogao učinkovito pripremiti za sljedeće goste. Ako je potrebno dodatno čišćenje, ono se naplaćuje od iznosa pologa za štetu na licu mjesta ili će Vam se dostaviti faktura na povratku kući.

7. Prtljaga

Agencija Privatni odmor d.o.o. ne odgovara za oštećenu, izgubljenu, uništenu ili ukradenu prtljagu u smještajnoj jedinici.

8. Turistička taksa

Prema zakonu Republike Hrvatske svi gosti su dužni platiti boravišnu pristojbu po dolasku u smještajnu jedinicu. U nekim smještajnim jedinicama, boravišna pristojba uključena je u cijenu najma, a u nekima nije uključena i plaća se po dolasku. Ovi podaci će biti navedeni u vaučeru.
Boravišna pristojba iznosi približno 1 € po osobi dnevno. Djeca mlađa od 18 godina plaćaju samo polovicu iznosa za boravišnu pristojbu, a djeca mlađa od 12 godina ne moraju platiti boravišnu pristojbu.

9. Okoliš

Mnoge smještajne jedinice objavljene na našoj web stranici nalaze se u ruralnim ili izoliranim i privatnim mjestima. Do nekih smještajnih jedinica je moguće stići samo brodom. Neke su smještene na šljunčanim putevima i teško su dostupne, stoga Vas molimo da pročitajte detaljno opis svake smještajne jedinice na našoj web stranici. Preporučujemo da spomenete našem odjelu za rezervacije da biste unaprijed željeli znati kakva cesta vodi do smještajne jedinice i sve ostale aspekte lokacije prije nego izvršite i potvrdite rezervaciju.
Agencija Privatni odmor d.o.o. neće biti odgovorna za moguće građevinske ili cestovne radove u blizini smještajne jedinice.

10. Osiguranje

Agencija Privatni odmor d.o.o. ne pruža usluge osiguranja. Preporučujemo da nabavite osobno putno osiguranje za Vas i sve ostale članove Vaše grupe. Vaša je odgovornost osigurati da osiguranje koje nabavite odgovara Vašim specifičnim zahtjevima. Također se preporučuje da nabavite osiguranje koje će pokriti mogući otkaz rezervacije. Putno osiguranje je isključivo odgovornost gosta.

11. Politika otkazivanja i izmjene

11a. Otkazivanje i izmjene rezervacije od strane gosta

Otkazivanje rezervacija s našom agencijom može se izvršiti samo u pisanom obliku, putem e-pošte.

Plaćeni avans za potvrdu rezervacije je nepovratan.

Ostale uplate koje se trebaju izvršiti prije dolaska u smještajnu jedinicu, bit će ili neće biti vraćeni gostu, ovisno o pravilima poslovanja vlasnika smještajne jedinice. Ova će se pravila predstaviti gostu prilikom rezervacije.

U slučaju otkazivanja rezervacije u roku od 7 dana prije dogovorenog dolaska gosta, gostu je dopušteno da promijeni ime na koje glasi rezervacija za potvrđeni period rezervacije, ako je moguće (ovisno o vlasniku smještajne jedinice i / ili pružatelju usluga). U tom slučaju, naša agencija može naplatiti moguće dodatne troškove zbog promjena rezervacije, ako se dogode. Novi gost prihvaća sve obveze napisane unutar ovih Uvjeta i odredbi.
Gosti također mogu izvršiti izmjene rezervacije, a ove izmjene mogu uključivati: broj osoba koje dolaze, promjene imena gostiju navedenih na vaučeru, promjene datuma rezervacije (samo ako je alternativni datum slobodan i najmanje 90 dana prije početnog datuma rezervacije). Te će izmjene biti prihvaćene samo u pisanom obliku, putem e-pošte.

Naša agencija ne nadoknađuje troškove viza, putovnica ili bilo kojih drugih potrebnih putnih isprava gostiju koji se mogu pojaviti zbog otkazivanja / izmjene rezervacije.

Ako se gost ne prijavi u smještajnu jedinicu do ponoći na dan dolaska koji je naveden na rezervaciji, i ne obavijesti o tome našu agenciju ili vlasnika smještajne jedinice i / ili pružatelja usluge, rezervacija će biti otkazana i uplaćeni avans neće biti vraćen gostu. Ako stvarni troškovi prelaze uplaćeni avans, naša agencija zadržava pravo naplate tih troškova.
Ako gost nije u mogućnosti prijaviti se na dan dolaska koji je naveden u rezervaciji, te je o tome prethodno obavijestio našu agenciju, vlasnika smještajne jedinice i / ili pružatelja usluga, smještajna jedinica će se čuvati za gosta na temelju prethodnog sporazuma i vaučera.

11b. Otkazivanja i izmjene rezervacije od strane agencije i/ili vlasnika smještaja / pružatelja usluge 

Naša agencija zadržava pravo izmjene i / ili otkazivanja rezervacije gostu. Ako se to dogodi, agencija će se potruditi pronaći i ponuditi sličan smještaj iste ili više kategorije i cijene, no prije će se o tome posavjetovati s gostom. Ako cijena novog smještaja premašuje plaćenu cijenu, naša agencija ima pravo naplatiti tu razliku u cijeni od gosta.
Ako nismo u mogućnosti pronaći i ponuditi prihvatljivu alternativnu smještajnu jedinicu, naša agencija ima pravo otkazati rezervaciju i odmah o tome obavijestiti gosta. U tom slučaju, naša agencija je samo dužna vratiti iznos koji je uplaćen na račun agencije, a gost nema pravo zatražiti nikakvu drugu dodatnu novčanu naknadu.

12. Pritužbe

Ako se tijekom Vašeg boravka u bilo kojoj od naših smještajnih jedinica dogodi bilo kakav problem, on se mora odmah prijaviti domaćinu / vlasniku smještaja i našoj agenciji. Naša agencija će odgovoriti na sve pritužbe najkasnije u roku od 2 radna dana.

Ako se pritužbe ne podnesu na ovaj način, nećemo moći utvrditi što je uzrokovalo problem i uvažiti Vašu žalbu. Bilo kakva naknadna potraživanja neće biti prihvaćena.

Vremenski uvjeti u destinaciji, temperatura zraka i mora, moguće gužve u odredištu i / ili uvjeti na javnim plažama i bilo kakve druge neočekivane situacije koje bi mogle doprinijeti nezadovoljstvu gosta, ne mogu biti podložne prigovorima gostiju ako nisu izravno povezane s kvalitetom rezervirane smještajne jedinice.

13. Završne odredbe

Naša agencija zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti. Ako dođe do promjena, izmijenjeni uvjeti stupit će na snagu od trenutka kada se objave na ovoj web stranici.